Masaže su jedan od najstarijih oblika terapije i relaksacije, koje se praktikuju u gotovo svim kulturama širom sveta. Predstavljaju jednostavan, ali efikasan način da se smanji napetost u telu, ublaže bolovi u mišićima, poboljša cirkulacija i opšte stanje organizma. Uz to, masaže su odličan način da se mentalno opustite i ublažite stres.

Kod nas u salonu u ponudi imamo masaže sa fokusom na lice, ali i masaže za telo koje mogu biti relaksacione ili terapeutske.

Masaža lica

Masaža lica

Ukoliko želite da opustite područje vrata i lica onda je masaža lica ono što tražite. Ona utiče na smanjenje vidljivosti bora, poboljšanje teksture kože i opuštanje mišića lica. Oslobodićete se i nepotrebnog stresa, jer se prilikom masaže smanjuje napetost mišića lica i glave.

Takođe, ova vrsta masaže poboljšaće cirkulaciju krvi i limfe u licu, što će doprineti da se otklone toksini iz kože i doneće svežinu i lep izgled Vašem licu.


ČETIRI RAZLOGA DA POČNETE DA PRAKTIKUJETE MASAŽU LICA

 1. Smanjuje stres – masaža lica smanjuje stres aktiviranjem simpatičkog nervnog sistema. Čini da se opustite što se pozitivno odražava na Vaše telo i um i opšte blagostanje organizma.
 1. Izbacuje toksine – masažom će se pokrenuti limfna tečnost što značajno utiče na oslobađanje toksina sa kože Vašeg lica. Limfni sistem sastoji se od organa i tkiva u telu koja rade zajedno kako bi eliminisali toksine i druge otpadne materije iz vašeg organizma.
 1. Prednosti protiv starenja – s obzirom na to da napetost mišića može dovesti do stvaranja bora, redovnom masažom postići ćete fenomenalne rezultate. Neutralisaće se pojava finih linija i tekstura kože će biti glatka. Masaža lica opušta mišiće i uspešno čini Vaše bore manje istaknutim.
 1. Poboljšava cirkulaciju krvi – masažom lica podstiče se proizvodnja kolagena, jer se masažom podstiče protok krvi u koži lica.

Benefiti masaže lica

Masaža lica ima brojne prednosti koje mogu pomoći u održavanju zdrave, lepe i blistave kože.

Pored toga, može biti vrlo opuštajuća i može imati pozitivan uticaj na Vaše raspoloženje i menjtalno zdravlje.


Neki od benefita masaže lica:

 • Smanjuje glavobolje i bolove u sinusima
 • Otklanja stres i anksioznost
 • Opušta vas na fizičkom i mentalnom nivou
 • Poboljšava tonus kože i mišića lica
 • Usporava starenje kože
 • Opušta očne mišiće

Koliko često treba masirati lice?

Koliko često treba masirati lice zavisi od individualnih potreba i želja, vrste kože i problema sa kojima se suočavate. Ukoliko imate suvu kožu, masiranje lica možete sprovoditi češće kako biste povećali hidrataciju i poboljšali teksturu kože. Ako imate masnu kožu, masiranje lica možda neće biti potrebno često, jer prečesto masiranje može pojačati proizvodnju sebuma. Takođe, ako imate specifične probleme sa kožom, poput akni ili ožiljaka, može biti korisno razgovarati sa stručnjakom za kožu pre nego što počnete sa redovnom masažom lica, kako biste bili sigurni da koristite pravilne tehnike i proizvode koji su pogodni za vaš tip kože.

Mi Vam preporučujemo da idete na profesionani tretman lica jednom u 3-4 nedelje, kako bi se u potpunosti postigao efekat obnove kože. Masaža jednom u 28 dana će omogućiti glatku i ujednačenu kožu.

Koji su neželjeni efekti nepravilnog masiranja lica?

Masaža lica obično se smatra sigurnom i efikasnom metodom za poboljšanje zdravlja i izgleda kože, međutim ukoliko se masaža lica vrši na neadekvatan način, mogu se prouzrokovati pojedini neželjeni efekti:

 • Crvenilo ili iritacija kože – Nakon masaže lica može doći do blagog crvenila i osetljivosti kože, što je normalna reakcija na tretman. Međutim, ako primetite da je koža veoma crvena ili iritirana, možda biste trebali da smanjite intenzitet masaže i potražite savet stručnjaka.
 • Akne – Ako imate problematičnu kožu, poput akni, masiranje lica može dovesti do povećane proizvodnje sebuma i začepljenih pora, što može pogoršati vaše stanje. Zato je važno koristiti proizvode koji su pogodni za Vaš tip kože i obratiti se dermatologu ako imate bilo kakve nedoumice.
 • Preterana stimulacija – Ako preterate sa masažom lica, možete oštetiti kožu i izazvati iritaciju. Važno je pratiti uputstva za masažu i ne preterivati.
 • Infekcije – Ako se masaža lica izvodi nepravilno, ili se koristi nečista oprema, postoji rizik od infekcije kože.

Masaže tela

60 minuta masaže za Vaše telo je isto što i 8 sati sna.

U našem salonu osim usluge masaže lica u ponudi imamo i masaže celog tela. U zavisnosti od Vaših potreba možete se opredeliti za terapeutsku ili relaksacionu masažu.

Masaža tela
Masaža tela
Masaža tela

Terapeutska masaža

Fokusira se na rešavanje specifičnih problema sa mišićima, zglobovima i drugim delovima tela. Ova vrsta masaže se obično preporučuje ljudima koji pate od hroničnih bolova, povreda ili ograničenja pokreta. Terapeutska masaža koristi razne tehnike, uključujući duboko tkivnu masažu, mišićno raztezanje i manuelnu terapiju, kako bi se poboljšao protok krvi i smanjio stres na telu. Ova vrsta masaže se obično izvodi na određenim delovima tela gde se oseća bol ili napetost.

Cilj terapeutske masaže je relaksacija mišića i omogućavanje telu da bolje prosledi kiseonik do umornih mišića.

7 problema koje terapeutska masaža uspešno rešava su: umor, stres, bolna leđa, povreda ligamenata i mišića, slab protok kiseonika u tkivu, smanjena fizička aktivnost, otežana pokretljivost zbog prekomernog sedenja.

Relaksaciona masaža

Fokusira se na smanjenje stresa i opuštanje uma i tela. Ova vrsta masaže koristi nežne i umirujuće tehnike kako bi se smanjila napetost u mišićima i umu. Relaksaciona masaža se obično izvodi na celom telu, uključujući leđa, noge, ruke i vrat. Ova vrsta masaže se obično preporučuje ljudima koji žele da se opuste i poboljšaju svoje raspoloženje. Ima blagotvorno dejstvo na organizam. Prilikom izvođenja masaže, delujemo na nervni sistem preko kože, kao i na organe, čula i mišiće.

Cilj relaksacione masaže je opuštanje tela i boljeg opšteg stanja organizma.
Prilikom masaže, dodir bi trebao da bude nežan, blag i umeren kako bi pokrenuo sva čula i tkiva u cilju što bolje relaksacije.
Koriste se ulja određenog mirisa koja imaju uticaj na nervni sistem i opuštanje.

Osnovne razlike između relaksacione i terapeutske masaže

Osnovne razlike su u jačini dodira i pritisku na mišiće, brzini pokreta i vremenu trajanja same masaže. Relaksaciona masaža ima za cilj da opusti telo i um i sastoji se od glatkih, dugih i laganih pokreta koji se izvode ritmički i bez pritiska. Terapeutska masaža se fokusira na ublažavanje bolova, napetosti i povreda i koristi različite tehnike i pritiske koji su specifično dizajnirani da ublaže bol, napetost i povrede.

Uticaj različitih ulja na organizam

Lavanda – deluje na smanjenje glavobolje
Nana – ima umirujuće dejstvo
Ruzmarin – osveženje i koncentracija
Jasmin – pozitivno utiče na raspoloženje

Koliko često treba masirati telo?

Zavisi od Vaših individualnih potreba i ciljeva.

Ukoliko imate specifične probleme sa mišićima, zglobovima ili drugim delovima tela, potrebnije Vam je da idete na masažu češće, možda jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje, dok se problem ne reši. Nakon toga, možda ćete želeti da smanjite frekvenciju na jednom mesečno ili jednom u nekoliko meseci za održavanje zdravlja.

Ukoliko koristite masažu kao sredstvo za opuštanje i smanjenje stresa, možda ćete želeti da idete na masažu jednom mesečno ili jednom u nekoliko meseci, u zavisnosti od vaših potreba.

Važno je slušati svoje telo i prilagođavati se u skladu sa tim. Naravno uz konsultacije sa našim stručnim timom odredićemo najoptimalniji program za Vas i Vaše telo.

Da li postoje neki neželjeni efekti nakon masaže?

Masaža je opšte poznata kao siguran i efikasan način za poboljšanje zdravlja i smanjenje stresa, i kao takva obično nema neželjenih efekata. Međutim, kao kod bilo koje druge terapije, postoje neke situacije u kojima biste možda trebali da izbegnete masažu ili da se konsultujete sa lekarom pre nego što je primenite.

Ukoliko imate infekciju, opekotine, rane, osipe ili druge kožne probleme, Vaš maser može da izbegne masažu na tim delovima tela ili možda će Vam savetovati da sačekate dok se koža ne zaleči.

Takođe, ako imate neke zdravstvene probleme poželjno je da se pre terapije konsultujete sa našim stručnim timom.

U retkim slučajevima, može se pojaviti nekoliko neželjenih efekata masaže, uključujući blagu bol, umor, bol u mišićima ili modrice na tretiranim područjima. Ovi efekti su obično kratkotrajni i prolaze u roku od nekoliko dana.

Za sva pitanja i nedoumice, naš tim Vam stoji na raspolaganju.

Zakažite Vaš tretman na vreme ili ukoliko imate bilo kakva pitanja ili želite da se konsultujete sa nama, klikom na dugme ćete videti kako možete da nas kontaktirate.

KONTAKTIRAJTE NAS