Limfna drenaža

Šta je limfna drenaža?

Limfna drenaža predstavlja tehniku nežne masaže kojom se poboljšava protok tečnosti, odnosno limfe kroz telo. Limfa se transportuje kroz limfne sudove i čvorove i pomaže u borbi protiv infekcija i upale. Kada limfni sistem ne radi dobro, tečnost se može nakupiti u tkivima, što dovodi do otoka i neprijatnih simptoma. Limfna drenaža pomaže u smanjenju ovih simptoma stimulisanjem protoka limfe kroz telo, čime se uklanjaju nakupljene tečnosti i toksini.

Prednosti su brojne, a njena primena je sigurna i neinvazivna. Ako imate poteškoća sa oticanjem, bolovima ili drugim simptomima povezanim sa limfnim sistemom, razmislite o limfnoj drenaži kao mogućoj opciji za poboljšanje vašeg zdravlja i dobrobiti.

Šta je Ballancer Pro limfna drenaža?

Postoji nekoliko načina na koji se limfna drenaža može raditi. Konkretno, kod nas u salonu možete raditi kompresijsku terapiju – Ballancer Pro uređajem. Ballancer Pro su zapravo “pantalone” za limfnu drenažu koje Vam mogu pomoći kod raznih stanja organizma. Koristi se posebna tehnologiju koja primenjuje pritisak i masažu na određenim područjima tela kako bi se smanjila oticanja, bol i upale. Uređaj se sastoji od specijalnih prstenova i manžeta koje se postavljaju na noge, ruke i trbuh. Nakon toga uređaj stvara pritisak koji se postepeno povećava i smanjuje, što poboljšava cirkulaciju i pomaže pri uklanjanju viška tečnosti iz tela.

Osim što ovaj uređaj pomaže da se poboljša protok limfe kroz organizam, on se često koristi i u kozmetičkim i medicinskim postupcima za smanjenje celulita i poboljašanja izgleda kože.

Ballancer Pro limfna drenaža

Koje regije se mogu obuhvatiti?

Ballancer Pro limfna drenaža koristiti se za tretiranje različitih delova tela, uključujući noge, ruke, stomak, kukove, leđa i gluteus.
U zavisnosti od potreba klijenata, može se veoma efikasno kombinovati sa drugim estetskim tretmanima.

Kada su vidljivi prvi rezultati?

Ne postoji univerzalan odgovor na ovo pitanje. Vidljivost prvih rezultata može varirati od osobe do osobe i uzima se u obzir veliki broj parametara, kao što su stanje limfnog i krvnog sistema, starost, životne navike..

Uobičajeno je da bi se prvi rezultati trebali primetiti nakon 2-3 tretmana.

Šta treba raditi pre tretmana, a šta nakon tretmana?


Pre tretmana

Sama priprema nije previše složena. Ipak, treba se pridržavati sledećih saveta:

 • Pijte dovoljno vode da biste izbegli dehidraciju.
 • Ne jedite tešku hranu nekoliko sati pre tretmana. Takođe izbegavajte alkohol i kofein.
 • Nosite udobnu odeću kako biste se komfornije osećali tokom tretmana.


Nakon tretmana

Postupci nakon tretmana su takođe jednostavni, a važno je da se pridržavate sledećih saveta:

 • Nastavite sa unosom dovoljno vode kako biste izbegli dehidraciju.
 • Nakon tretmana izbegavajte tešku hranu, alkohol i kofein.
 • Nastavite sa fizičkom aktivnošću kako biste održali cirkulaciju i smanjili mogućnost pojave otoka.
 • Izbegavajte vruće tuševe i kupke, kao i sunčanje u toku prvih nekoliko sati nakon tretmana.

Kako se izvodi tretman Ballancer Pro limfne drenaže?

Samo upravljlanje uređajem je jednostavno i tretman je ugodan i opuštajuć i traje u rasponu od 20 do 60 minuta. Ispod ćemo vam napisati nešto detaljnije o samom procesu tretmana, kako on izgleda i šta možete da očekujete:

 1. Pre svega, uređaj treba pripremiti. Nakon toga postavljaju se prstenovi i manžete na mesta koja se žele tretirati. Manžete i prstenovi su u različitim veličinama u zavisnosti od područja koje se želi tretirati.
 2. Priprema pacijenta. Pacijent treba da omogući pristup području koje se tretira da bi mu se pravilno postavili prstenovi i manžete.
 3. Postavljanje pritiska. Pritisak se postavlja postepeno, povećavajući i smanjujući se kako bi se stvorio efekat limfne drenaže. Takođe, pritisak može biti prilagođen prema želji samog pacijenta. Ovaj proces poboljšava cirkulaciju krvi i limfe, podstiče odstranjivanje viška tečnosti iz organizma i pomaže u smanjenju oticanja.
 4. Kada je tretman završen, pritisak se postepeno smanjuje dok se uređaj ne ugasi. Nakon tretmana pacijent može nastaviti sa ubičajenim aktivnostima.

Koliko često se preporučuje upotreba Ballancer Pro limfne drenaže?

Učestalost korišćenja Ballancer Pro uređaja zavisi od cilja koji se želi postići, kao i od zdravstvenog stanja i potreba svakog pacijenta. Najčešće je preporuka da se ballancer pro pantalone koriste 3 puta nedeljno, ali ih možete koristiti i svakodnevno bez ikakvih neželjenih efekata.

Na osnovu konsultacija sa našim stručnim timom napravićemo program koji najviše odgovara potrebama i trenutnom stanju Vašeg organizma.

Kada i kome se preporučuje Ballancer Pro limfna drenaža?

Ballancer Pro limfnu drenažu preporučujemo kod: proširenih vena, zadržavanja viška tečnosti i toksina u organizmu, celulita, sportskih povreda, otečenih nogu, loše periferne cirkulacije (smanjenog protoka krvi u tkivima i organima), dugog stajanja.

Prednosti Ballancer Pro limfne drenaže

U poređenju sa ostalim metodama limfne drenaže, Ballancer pro ima određene prednosti, kao što su:

 • Visoka učinkovitost – postiže se kombinacijom masaže, kompresije i vibracije kako bi se podstakla cirkulacija i uklonili toksini i tečnosti u telu.
 • Jednostavnost – ovakav metod je jednostavan i ne zahteva puno vremena. Vaše je samo da se opustite i legnete, a Ballancer pro će odraditi svoj posao.
 • Prilagodjivost – zahvaljujući različitim programima i intezitetima, moguće je postići maksimalni učinak kod svih klijenata, nezavisno od njihovih individualnih potreba i karakteristika.

 • Udobnost – tokom samog tretmana nema bolova i nelagode.
 • Nema nuspojava ili su blage – ovakav tretman ne uzrokuje nuspojave, a u retkim slučajevima mogu se pojaviti modrice i povećana žeđ. Ove nuspojave su retke i jako blage i prolaze same.
 • Zdravstvene prednosti – pomaže da se smanje bolovi i oticanja, poboljšava cirkulaciju krvi i limfe, uklanja toksine i poboljšava zdravlje kože. Takođe, poželjno je koristiti limfnu drenažu i kao prevenciju.

Kako deluje na telo?

Balancer pro limfna drenaža utiče na veliki deo ljudskog tela:

 • Mišići: poboljšava se cirkulacija krvi u mišićima. Na taj način smanjuje se bol i otklanjaju napetost i umor. Takođe, omogućava se brži oporavak nakon treninga.
 • Koža: značajno se može poboljšati izgled kože i ukloniti znakovi starenja. Redovan tretman će dovesti do poboljšane hidratacije, smanjenja tamnih kolutova ispod očiju i smanjenja bora. Takođe, poboljšava se oksigenacija kože, što pomaže u regeneraciji ćelija kože.
 • Krvni sistem: povećava se protok kiseonika i hranljivih materija do tkiva i organa, što utiče na poboljšanje opšteg zdravlja organizma, i smanjuje se rizik od kardiovaskularnih bolesti.
 • Limfni sistem: stimuliše protok limfe kroz telo. Tim procesom pomaže da se uklone toksini, otpadne materije i višak tečnosti iz organizma.
 • Sistem za varenje: uprkos tome što Ballancer Pro limfna drenaža nije direktno povezana sa sistemom za varenje, ona će poboljšanjem cirkulacije krvi i limfe poboljšati i zdravlje digestivnog sistema.

Ko ne bi smeo da koristi tretman?

Postoje određene situacije u kojima nije preporučljivo koristiti ovaj tretman:

 • Osobe sa kardiovaskularnim problemima
 • Osobe sa malignim oboljenjima
 • Trudnice
 • Osobe sa otvorenim ranama
 • Osobe sa akutnom infekcijom ili visokom temperaturom
 • Osobe sa pojedinim autoimunim bolestima

Pre svakog tretmana imaćete konsultacije sa našim stručnim timom gde ćemo u skladu sa Vašim zdravstvenim stanjem proceniti da li je Ballancer Pro limfna drenaža bezbedna za Vas.

KONTAKTIRAJTE NAS