LASERSKA EPILACIJA

Kako da se na brz i bezbolan način oslobodite neželjenih dlačica?

Povratak na tretmane

Ako tražite najbolje i najnovije trajno, bezbolno
lasersko uklanjanje dlačica onda je vreme da isprobate

ALMA SOPRANO ICE PLATINUM APARAT
Sedam godina klinički dokazane efikasnosti

Šta je Alma Soprano Ice Platinum aparat?

Predstavlja uređaj koji se koristi za trajno uklanjanje neželjenih dlačica na telu. Ono što ga ističe i razlikuje od drugih metoda laserske epilacije je njegova tehnologija hlađenja kojom se smanjuje nelagoda i potencijalne nuspojave koje se mogu pojaviti nakon tretmana. Osim toga ima mogućnost podešavanja parametara tretmana prema tipu kože i dlačica, što ga čini pogodnim za različite tipove kože i dlačica.

U nastavku možete pogledati rezultate laserske epilacije:

Pre i posle laserske epilacije
Muska ledja pre i posle laserske epilacije
Pre i posle laserske epilacije

Kako funckionise Alma Soprano Platinum aparat?

Ovaj revolucionarni uređaj unapredio je način na koji se uklanjaju dlačice, tako što kombinuje 3 laserske talasne dužine u jedan aplikator. Kombinacijom laserskih dužina postiže se tretiranje svih vrsta dlačica, bez neželjenih nuspojava. U nastavku ćemo Vam opisati kako svaka talasna dužina funkcioniše:

1. Diodni laser se koristi kod tamnijih i crnih dlačica. Funkcioniše tako što sprovodi svetlost visoke energije ka koži. Na taj način se apsorbuje u kožnom pigmentu, melaninu, koji određuje boju kože i koji se nalazi u korenu dlake. Melanin pretvara svetlost u toplotnu energiju, koja oštećuje folikule dlake i sprečava dalji rast.

2. YAG laser pogodan je za sve tipove kože, bez obzira na boju dlačica. Razlika ovog lasera u odnosu na diodni je što koristi infracrvenu svetlost. YAG laser takođe ima sposobnost da prodre dublje u kožu, što ga čini korisnim za tretiranje tamnijih tonova kože ili za tretiranje dubljih folikula.

3. Tehnologija pulsnog svetla, posebno je pogodna za uklanjanje svetlijih dlačica i dlačica na osetljivim pordručjima. Ova tehnologija omogućava preciznije podešavanje tretmana prema tipu kože i boji dlačica. Koristi više talasnih dužina svetlosti kako bi se zagrejao i uništio folikul dlake.

Kako se pravilno pripremiti za lasersku epilaciju?

  1. Potrebno je obrijati regiju koja će biti tretirana 12 sati pre samog tretmana
  2. Depilaciju ne treba raditi minimum 4 nedelje zato što posle depilacije dlake rastu u generacijama jer je za samu epilaciju potrebno da dlačica bude formirana u folikulu. Depilacijom se dlačica čupa iz korena i na taj način efekat epilacije neće biti potpun.

Više o tretmanu laserske epilacije možete pročitati ovde.

Zašto laserska epilacija?

Jedna od glavnih prednosti laserske epilacije u odnosu na druge metode uklanjanja dlačica, kao što su brijanje i depilacija voskom, je to što ova metoda nudi dugotrajne rezultate, što znači da nećete morati da se brinete o tome da dlačice ponovo izrastu nakon samo nekoliko dana.

Na kakve sve tipove koze moze da se primeni ovaj aparat?

Odgovor je na sve! Ovaj uređaj efikasan je i prilagodljiv kod svih tipova kože. To je moguće iz prostog razloga jer se koriste 3 laserske dužine lasera i može da se prilagodi svakome.

Na kojim sve regijama je moguće raditi epilaciju?

Epilaciju je moguće raditi na apsolutno svim delovima tela. Na licu, pazuhu, preponama, rukama, nogama, leđima, stomaku.. Zapravo, svuda gde imamo problema sa dlačicama, moguće je raditi tretman.

Kada su uočljivi prvi rezultati laserske epilacije?

Prve rezultate laserske epilacije videćete odmah, nakon prvog tretmana! Nakon prvog tretmana primetićete smanjenje rasta dlačica, međutim kako bi se postigao optimalan rezultat potrebno je više tretmana.

Koliko tretmana je neophodno?

Broj tretmana koji su neophodni variraće u zavisnosti od više faktora, kao što su: područje koje se tretira, tip kože, tip dlačica, ciljani rezultati.. Broj tretmana zavisiće svakako od potreba i individualnih karakteristika svakog klijenta.

Da li je laserska epilacija bolna?

Epilacija ne boli, jer sa aparatima nove generacije epilacija je potpuno bezbolna. Konkretno, na aparatu Alma Soprano postoji sonda koja je sve vreme tretmana na -4C i hladi regiju. Međutim, u slučaju bilo kakve neprijatnosti tretman moze da se zaustavi kako bi se regija ohladila i da se nakon toga tretman nastavi. Zapravo, samo hlađenje deluje kao anestetik i zbog toga je sama epilacija bezbolna.

Da li se mogu ukloniti svetle i sede dlake?

Što se tiče sedih dlaka, one se ne mogu ukloniti ni sa jednim aparatom iz prostog razloga što seda dlaka nema pigment. Kada su u pitanju svetle dlake, one se uklanjaju bez problema.

Da li se nakon sunčanja i solarijuma može raditi laserska epilacija?

Ten apsolutno ne utiče na tretman epilacije. Tretman možete raditi tokom cele godine, čak i u letnjem periodu. Međutim, bitno je da se ne sunčate i ne koristite solarijum 7 dana pre i 7 dana posle same epilacije.


Pednosti Alma Soprano Platinum aparata:

  • Trajno uklanja dlake sa svih dostupnih regija
  • Brz postupak rada
  • Prodire do folikula dlake
  • Bezbolan tretman
  • Može se koristiti na osunčanoj koži

Da li je laserska epilacija štetna?

Kod zdravih osoba koje nemaju bilo kakve smetnje, epilacija je u potpunosti bezbedna i nije štetna. Pre tretmana konsultovaćete se sa našim stručnim timom kako bismo ustanovili sve neophodne parametre pre samog tretmana i učinićemo da Vam laserska epilacija ostane u prelepom sećanju.

Šta nakon tretmana?

Nakon laserske epilacije, bitno je pridržavati se određenih instrukcija kako bi se smanjila mogućnost nuspojava. Na primer, važno je izbegavati sunčanje i odlazak u saunu ili teretanu u sledećih nekoliko dana nakon tretmana. Takođe, može se preporučiti upotreba hidratantnih krema ili gelova kako bi se smanjila mogućnost iritacije kože.

Iako su rezultati laserske epilacije dugotrajni, treba napomenuti da efekat tretmana neće biti isti kod svih ljudi. Ova metoda je najdelotvornija na tamnijim dlačicama, dok će za svetlije dlačice verovatno trebati više tretmana kako bi se postigao željeni rezultat.

Ko ne bi smeo da je koristi?

Postoje određeni slučajevi kada osoba ne bi smela ići na lasersku epilaciju:
– Trudnice i doilje – trudnice ne smeju raditi lasersku epilaciju.
– Osobe koje su previše osetljive na svetlost i imaju kožne reakcije nakon izlaganja suncu ili drugim izvorima svetlosti.
– Osobe sa epilepsijom – zbog pulsirajućeg svetla koje bi mogle prouzrokovati napad kod osoba koje imaju ovaj problem.
– Osobe sa infekcijama kože.
– Osobe koje koriste određene lekove.
– Osobe sa dijabetesom.

U svakom slučaju, pre svakog tretmana imaćete konsultacije sa našim stručnim timom gde ćemo u skladu sa Vašim zdravstvenim stanjem proceniti da li je laserska epilacija bezbedna za Vas.

Od osetljive bikini zone do Vaših nogu, lasersko uklanjanje dlaka je odličan tretman za ciljanje neželjenih dlačica na telu.

Zakažite Vaš tretman na vreme, pozivom na: +38164/89-177-27